De Mobiele Gaard

De Mobiele Gaard ontwikkelt zich naar een gemengd boerenbedrijf, dat past bij deze tijd. Wij hebben varkens, schapen, koeien en kippen (en wellicht nog meer dieren in de toekomst). Dit combineren wij met groenteteelt, fruit- en notenbomen, granen en natuurlijke beheersgebieden.

De Mobiele Gaard houdt de dieren en verbouwt de groenten en fruit met als doel om het landschap rijker te maken. Rijker voor de insecten, rijker voor andere flora en fauna, rijker voor het menselijk oog en rijker voor onze smaakpapillen. De eitjes die uit onze kippen komen, smaken zoveel voller. En hetzelfde geldt voor ons vlees en onze groente.

Het gemengde bedrijf van vroeger is niet meer, maar de kennis, kunde en wijsheid van vroeger passen prima in een modern jasje. De Mobiele Gaard creëert op verschillende plekken een lustoord, met een combinatie van de kennis van vroeger en nu.

De Mobiele Gaard is geen traditionele boerderij met eigen grond; wij hebben geen grond. Wij creëren de boeren idylle op grond van anderen. In samenspraak met de eigenaar maken we een ontwerp, leggen het aan, onderhouden het en laten delen in de oogst. Als dank voor het gebruik van de grond, krijgt de eigenaar een rugzak vol kennis en 10% van de oogst terug.

Het is een prachtig concept: we creëren een lint van lusthofjes waar tongstrelend voedsel en natuurontwikkeling hand in hand gaan!

Wil jij dit fantastische eten ook op je bord? Word dan klant bij de Mobiele Gaard!

Heb jij een stuk land en wil je de mogelijkheden eens bespreken? Stuur ons een bericht!

Els Hegger en Stefan Hanstede
Word klant
varken krijgt land
stefan en els planten in
diverse groenten

Het team

Els Hegger

Els Hegger is boerin, permacultuur expert en contactpersoon voor de producten en de winkel.

Neem contact op
Stefan Hanstede

Stefan Hanstede is boer, permacultuur expert en docent en contactpersoon voor nieuwe projecten en het beheer van het land.

Neem contact op
marieke karssen

Marieke Karssen is de bedenker van marktplaatstool Food Value. Zij is contactpersoon voor de techniek

Neem contact op

Contact / Afhaalpunt

Zwiepseweg 148
7241 PV Lochem

info@demobielegaard.nl
Telefoon: 06-21233586 (Els) of 06-48944042 (Stefan)

KvK: 71065873
RSIN: 858566126

Food Value/ The Plant

Klarenbeekseweg 10
7383 EB Voorst gem Voorst

info@foodvalue.nl
06 54 90 53 09 (Marieke)

KvK: 090 63154
RSIN: 1687 35 830

Koop de producten van ons land

Word klant door op onderstaande knop te klikken. Daarna kun je bestellen. Alles wat  of op dinsdag of op vrijdag voor 20.00 uur is besteld ligt de volgende dag  voor je klaar op de  Zwiepseweg 148, het Tolhuisje. Afspraken op maat zijn ook mogelijk. Neem gerust contact op.

Word klant